Täpselt aasta tagasi sarikapidu pidanud Arigato spordikeskus lootis pakkuda külastajatele eksklusiivset idamaist spordikeskkonda, kuid eestlaste huvi uue klubi vastu jäi oodatust leigemaks. Seejärel tekkisid võlad, kirjutab Eesti Päevaleht.

Põrandalahendusi pakkunud Floorin nõudis Arigatos tehtud tööde eest üle 300 000 krooni ja maksuametile on Indrek Pertelsoni juhitav firma 30. juuni seisuga koos intressiga võlgu 1,63 miljoni krooni.

Floorini juhatuse esimees Arvi Mägin nimetas kohtutee põhjuseks lubaduste murdmist. “Loomulikult on alati võimalik ka kokku leppida, kuid senised kokkulepped ei pidanud ja seetõttu andsime asja edasi meie juristidele,” lausus Mägin.

Arigato spordiklubi probleemid said avalikuks mai lõpus, kui Eesti Gaas lülitas maksmata arvete tõttu klubist gaasi välja. Haabersti Perespordikeskuse AS-i pankroti väljakuulutamist soovib kohtu kaudu ka seni ettevõtmist rahastanud Talleks Eesti.

Talleks Eesti poolt olukorda kommenteerinud Haabersti Perespordikeskuse nõukogu liikme Kaido Kotkase sõnul andis nõukogu juhatusele märku, et senine äriplaan ei toimi ja samal moel jätkamise puhul oleks pankrot vaid aja küsimus.

“Veebruaris andis Talleks Eesti juhatusele kaks kuud aega uue äriplaani koostamiseks. Sellele vastuseks sai Talleks ettepaneku ettevõtte väljaostmiseks, kuid nagu eelmised lubadused olukorda parandada, ei ole ka see realiseerunud,” lausus Kotkas.

Kotkase sõnul on Arigato puhul põhiprobleemiks juhatuse võimetus spordiklubi vähemalt nulli lähedal majandada.

Haabersti Perespordikeskuse AS-i juhatuse esimees Indrek Pertelson ei soovinud enne kohtumääruse selgumist pankrotinõudjate väiteid kommenteerida, kuid viitas, et homseni on veel aega leida välisinvestor, kes kogu ettevõtmise päästaks.

Ka eile Arigato üldnumbril vastanud teenindaja oli tuleviku suhtes optimistlik.

Krediidiinfo andmeil on maksuametile võlgu ka mõni muu Pertelsoniga seotud ettevõte. Näiteks OÜ Sentimento, mille juhatusse kahekordne olümpiapronks kuulub, võlgneb 80 000 ja Spordiklubi Condor omakorda 400 000 krooni.