Välisministeeriumist öeldi Delfile, et Eestist keegi matustele ei sõitnud. "Eestit esindas suursaadik Iisraelis Malle Talvet-Mustonen,"" sõnas ministeeriumi pressiesindaja Minna-Liina Lind.

Knesseti esisel väljakul toimuv tseremoonia algas traditsioonilise juudi mälestuspalvega, teatas AFP BNS-i vahendusel. Mälestustalitust kanti üle Iisraeli televisioonis. Pikas väliskülaliste nimekirjas olid ka USA asepresident Joe Biden ja Briti endine peaminister Tony Blair.

"Ta oli alistamatu," ütles USA asepresident. "Nagu kõigil ajaloolistel rahvajuhtidel, nagu kõigil suurtel liidritel, oli ka temal põhjatäht, mis talle teed näitas, ja millest ta minu arvates eales kõrvale ei kaldunud. Tema põhjatäheks oli Iisraeli riigi ja juudi rahva püsimajäämine."

Biden tunnustas ka Sharoni vaprust Gazast lahkumise otsuse langetamisel. "Selleks oli vaja tõelist poliitilist julgust. Ma ei tea raskemat ega vastuolulisemat otsust, mille ta langetas. Kuid ta uskus selle vajalikkusse ja astus selle sammu. Oma rahva julgeolek oli alati Ariki vankumatu missioon," ütles asepresident.

"Me ei olnud Arikiga alati ühel meelel," tunnistas oma järelehüüdes Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu, kes nimetas Sharoni sellegipoolest "üheks Iisraeli suurtest sõjameestest".

Sharon maetakse oma farmi Iisraeli lõunaosas.

Sharoni tabas oma poliitilise karjääri tipul 2006. aastal ulatuslik insult, mille järel ta oli kaheksa aastat hingamisaparaadi all koomas. Ekspeaminister suri 11. jaanuaril.