Kunstiakadeemia nõukogu otsustas 7. veebruaril, et vaidlustab sihtasutus Archimedese otsuse jätta akadeemia ilma uue maja ehitamiseks lubatud 12 miljonist eurost Euroopa rahast. Vaide esitamise tähtaeg oli 10. veebruar ning Archimedesel oli selle läbivaatamiseks aega viis päeva.

Archimedese kommunikatsioonijuht Karin Kase ütles Delfile, et Eesti kunstiakadeemia esitas Archimedesele vaide, kuid sihtasutus oma seisukohta ei muutnud ning leiab jätkuvalt, et aega plaanitud projekti elluviimiseks on liiga vähe ning kool ei pruugi jõuda Euroopa tõukefondide raha tähtajaks ära kasutada ega maja valmis ehitada.

Kase märkis, et sihtasutus saatis oma seisukoha edasi haridus- ja teadusministeeriumile, kes otsustab, kas akadeemia saab hoolimata Archimedese soovitusest siiski Euroopa tõukefondide raha kasutada või mitte. Aega on ministeeriumil otsuse langetamiseks 30 päeva.

Haridus- ja teadusministeeriumi avalike suhete konsultant Rein Joamets ütles Delfile, et veel pole ministeerium otsust teinud ning praegu ei saa aimatagi, milline vastus tuleb. Küll aga on teada, et kui vaiet ei rahuldata ja Archimedese otsus jääb jõusse, siis tuleb EKA-l ettemaksuna saadud 2,25 miljonit eurot 90 päeva jooksul tagasi maksta.