Presidendi kantselei esindaja sõnul kirjeldas Arafat oma seisukohtadest lähtudes olukorda Lähis-Idas ja palus kaasabi selles, et täidetaks ÜRO erinevad resolutsioonid piirkonna kohta.

Arafati läkituse edastas Eesti ametiisikutele nädala alguses Tallinnas lühivisiidil käinud Palestiina informatsiooniministeeriumi aseminister Ahmed Soboh, kes kohtus välisministeeriumi asekantsleri Raul Mälgu ja riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoniga.

Aseministri visiit oli esimene kõrgemal tasemel kontakt Palestiina omavalitsuse ja Eesti vahel. Tegemist oli eelkõige informatiivse visiidiga EL-i uude liikmesriiki, kellega senised kontaktid on olnud minimaalsed, ütles välisministeeriumi esindaja BNS-ile.

Soboh esitas põhjaliku ülevaate Palestiina omavalitsuse seisukohtadest Lähis-Ida olukorra kohta. Välisministeeriumi esindaja sõnul kinnitas Eesti vajadust saavutada Lähis-Idas võimalikult kiire lahendus ÜRO, EL-i, Ameerika Ühendriikide ja Venemaa ühisplaani alusel. Kõne all olid ka Eesti ja Palestiina omavalitsuse edasised kontaktid.

Välisministeeriumi esindaja sõnul kattub Eesti seisukoht EL-i ülemkogu otsustes väljendatuga, mille kohaselt on EL-i ja Palestiina omavalitsuse suhete alus 1997. aastal sõlmitud lepe.

Soboh oli Eestis ringsõidul, käies ka Rootsis, Soomes ja Lätis.