Jastrow rääkis "Aktuaalsele kaamerale", et lääneriikide õhurünnakud Liibüale lisasid kogu piirkonnas õli tulle. "Neid rünnakuid võetakse kogu araabia maailma solvamisena, mis nõuab kättemaksu. Seetõttu võivad sealsed terroriorganisatsioonid olla alustanud kättemaksuaktsioone Euroopa turistide vastu - see võib olla alles algus," lausus Jastrow.

Samas usub ta, et on lootust, et Eesti turistid on elus ja jäävad ka ellu. "Aga võib kaua aega minna, kuni neist midagi kuuldakse, ja läbirääkimised võivad venima hakata - eriti juhul kui araabia pool esitab nõudmisi, mida pole võimalik täita," märkis ta. Lunarahanõue oleks Eestile Jastrowi hinnangul parim lahendus.

"See oleks vahest kõige parem lahendus, sest Eesti saaks oma kodanikud vabaks osta. Kuid ka siin on takistus ees - Läänes kehtib kokkulepe, et sellisele väljapressimisele järele ei anta.

Kohapeal Süürias või Iraanis läbirääkimisi alustada on raske, juhul kui eestlaste vabastamise võti tõesti peaks peituma nende riikide territooriumil, nagu on oletatud.