Esmalt võetakse käsile Vabaduse väljaku ja Pärnu maantee viadukti vaheline lõik, kus 5. aprillil algab liikluskorraldusvahendite paigaldamine ja 7. aprillist alates suletakse liiklus 3. ja 4. trammiliinil.

Trammikasutajate teenindamiseks pannakse Hobujaama ja Kalevi peatuse vahel käima ajutine bussiliin nr 52. Pärnu maantee lõik Vabaduse väljakust Liivalaia tänavani suletakse alates 7. aprillist autodele täielikult, läbi pääsevad vaid liinibussid ja kohalikud sõidukid.

Kesklinna suunal suunatakse bussid ümbersõidule Tõnismäe tänava ja Kaarli puiestee kaudu. Muutub ka Roosikrantsi tänava liikluskorraldus. Pärnu maantee viaduktist kuni Liivalaia ristmikuni jäetakse liiklusele avatuks mõlemas suunas üks sõidurada.

Trammitee rekonstrueerimise ajal on autode liiklemine Tõnismäe, Vabaduse väljaku, Pärnu maantee, Estonia pst piirkonnas ja teistel piirkonna väiksematel tänavatel väga raskendatud ja autojuhtidel palutakse juba praegu mõelda võimalikele ümbersõidu marsruutidele. Ümbersõiduks soovitab Tallinna Transpordiamet kasutada Järvevana teed ning Ahtri tänavat ja Skoone bastioni ringliiklust. Liikluskorralduse muudatustest teavitavad infotahvlid paigaldatakse juba lähipäevil.

Suuremahuliste rekonstrueerimistööde käigus uuendatakse lisaks uue trammitee rajamisele teealused kommunikatsioonid, trassile jäävad sõidu- ja kõnniteed ning haljastus. Trammitee rajatakse kogu ulatuses betoonalusele, vahetatakse välja kontaktliinid, ehitatakse ümber Pärnu maantee depoo ja uuendatakse veoalajaamad.

Trammitee Pärnu maantee lõigu rekonstrueerimistööd lõpetatakse esialgsete kavade kohaselt 31. augustiks.