ETV tellimusel valminud monitooringufirma Observer korraldatud uuringu järgi said seitse presidendikandidaati, kes on jäänud viie ühiskandidaati kaaluva erakonna sõelale, möödunud kuul kokku 965 meediatabamust — neist 328 ehk 34 protsenti kuulus Ilvesele.

Ülejäänud kuuik jäi europarlamendi saadikust selgelt maha. Teisena kogus Tartu ülikooli rektor Jaak Aaviksoo 179 meediatabamust, mis teeb ligi viiendiku (19%) kõigist arvestatud mainimistest.

Riigikogu liige ja selle hiljutine esimees Ene Ergma kogus aprillis 119 (12%) tabamust. Rahvastikuministrit Paul-Erik Rummot mainiti 99 (10%), riigikogu liiget Enn Eesmaad ja ettevõtjat Jaan Manitskit 82 (8%) ning Tartu volikogu esimeest Aadu Musta 76 (8%) korda.

Meediatabamus on artikkel trüki- või veebiväljaandes, uudis raadio- või televisiooniprogrammis, kus üks või mitu kandidaatidest on nimestatud. Monitooringufirma uuring põhineb informatsioonil, mis on avaldatud 200 Eesti meediakanalis. Nende seas on päevalehed, ärilehed, kohalikud lehed, veebiväljaanded ning Eesti raadio- ja telekanalite päevakajalisi sündmusi kajastavad saated.