“Politsei ei võta tööle igaüht, kes sisse marsib. Saame küll väiksema grupi, aga oma nõudmistes me alla ei lase. Lihtsalt inimesi, kelle vahel valida, on vähem,” ütles Andres Anvelt intervjuus Terevisioonile, vahendab ETV24.

Anvelti sõnul näitab kooli astunud tudengite seas läbiviidud küsitlus, et nad ei ole jätnud õppima tulemata seetõttu, et politseinike palk on täna madal.

Anvelt märkis, et politseil ei ole ja ei peaks olema streigiõigust, sest institutsioon ei peaks moodustama palgatõusu taotlemiseks survegruppe. “Politsei on ikkagi riigi enda struktuur. Kui mul on jalg haige, siis jalg ei hakka protestima, vaid loodab, et tark peremees hakkab teda ravima,” sõnas Anvelt.

Anvelti sõnul ei looda sisekaitseakadeemiasse õppima tulijad rikkaks saada, küll aga kurdavad nad küsitluste käigus, et riigis, millel läheb nii hästi, puudub neil kindlus tuleviku suhtes.

“Politseinike palk võiks olla seotud mingisuguse ühikuga majanduskasvust: SKPga, riigi keskmise palgaga,” ütles Andres Anvelt. “Vaja on kindlust, et politseiniku eluolu, kui ta teeb oma tööd hästi ja teeb seda homme veel paremini, ei langeks taas nii nagu see toimus 2000. aastate alguses, mil politseinike palka korraks tõsteti ja jäeti siis sinnapaika.”.