Perling ja Anvelt olid Reformierakonna fraktsioonis tund aega ja reformierakondlased oleksid neid võibolla veel küsitlenud, ent peaminister Taavi Rõivas andis täna kell kaks riigikogule arutamiseks järgmise aasta riigieelarve ja ta parteikaaslased pidid minema suurde saali.

Reformierakonna suhted prokuratuuriga rikkus ära kaks aastat tagasi toimunud rahastamisskandaal, mille uurimiseks algatas prokuratuur kriminaalasja. Suure hulga üle kuulatud reformierakondlaste seas olid nii Rõivas kui ka näiteks praegune siseminister Hanno Pevkur.

Anvelti sõnul rahastamisskandaal otseselt jutuks ei olnud, küll aga arutati vajadust kaitsta inimeste põhiõiguseid ka olukorras, kus kriminaalmenetlust lõpetades avaldatakse menetluse lõpetamise määruses andmeid uurimise käigus avastatu kohta. Reformierakond kritiseeris teravalt just prokurör Heili Seppa selle eest, et ta lõpetas Reformierakonna musta rahastamise kriminaalasja, aga selle lõpetamise määruses kirjeldas üsna põhjalikult seda, mida ta kriminaaluurimise käigus teada sai.

Anvelti sõnul tuleb jälgida peent punast joont, kus ühel pool on inimeste põhiõiguste kaitse, aga teisel pool on vajadus avaliku huvi korral anda avalikkusele infot. Prokuröride suurem vajadus selgitada oma otsuseid tuleb ka sellest, et lõviosa kriminaalasju lõppeb tänapäeval lihtmenetluse korras ilma avaliku kohtuprotsessita.