Pärast ETV Foorumi riigieelarve teemalist saadet eile õhtul, milles osalesid Ligi, Ossinovski, Kadri Simson ja Helir-Valdor Seeder, kirjutas Reformierakonna rahandusminister Jürgen Ligi oma Facebooki kontol Sotsiaaldemokraatliku Erakonda valitsuses esindava Ossinovski kohta solvavalt nii:

"Ossinovski "tasakaalukus" pole muud kui juurtetus ja teadmatus. Mees arvab, et ajalugu algas temast ja kõigis teemades järgib sama inetut klišeed, et eelmine valitsus nii ja naa ja nüüd tuli tema. Ajades totaalselt segi seaduspära ja riigi süü. Seekord näiteks emigratsiooni ja ajaloolise pärandi seoses. Just see ignorants küsimuses, kust me alustasime, on noorte äramineku suurim stiimul. Minister peaks rääkima, et tasub kannatada ja pingutada, meil läheb aina paremini (Soomel ju mitte), tema ütleb, et nõukogude võimu ei tohi süüdistada, tema ajab asja korda. Tema, sisserändaja poeg roosast erakonnast peaks olema üliettevaatlik, aga ta ei teagi vaadata."

Samuti sotside ridadesse kuuluva justiitsministri hinnangul võrdub Ligi kommentaar vihakõnega.

„Kui inimene juba maailmavaateliselt suhtub niimoodi teistesse inimestesse, siis on liberaaliks ennast küll vale nimetada, pigem vasak- või paremäärmuslaseks,“ arvas Andres Anvelt.

„Uuringudki kinnitavad, et äärmuslust on kahjuks enam nõukogudeaegses generatsioonis kui uues vabas Eestis täisealiseks saanute hulgas. Kiire vabandus, väljaöeldu eest vastutuse võtmine on mõistagi tervitatav, kuid küsimus on selle siiruses. Vastasel juhul saab paralleeli tõmmata koolikiusajate ja perevägivallatsejatega, kes peale vihapurset tahavad olukorda vabandustega leevendada, kuid on valmis taas hetke pärast ründama, sest vabandusega oleks nagu probleem mälust kustutatud,“ lisas Anvelt.