"Michal, Reformierakonna rahaskandaali peategelane, on pildil tagasi," kirjutas Samost oma blogis.

Samost kirjutas, et kui sügisel hakkasid liikuma esimesed teated Siim Kallase võimalikust tagasipöördumisest Reformierakonna esimeheks, avaldasid mitmed inimesed nii Reformierakonnas kui sellest väljaspool siiralt lootust, et Kallas aitab võimuerakonnal sisemiselt puhastuda, tõmmata joone vahele rahastamisskandaali, sisevalimiste häältevõltsimise, autorollo, Sirbi skandaali, arrogantsi, michalite ja lillodega.

Samosti sõnul paistab aga, et kõik läheb vastupidi.

"Kallase tagasipöördumise foonil on Kristen Michal saanud lausa tiivad," kirjutas Samost. "Ta on erakonna keskne kõneisik, juhib koalitsioonikõnelusi sotsidega, korraldab Kallase suhteid ja on võimalik, et saab uuesti valitsuse liikmeks – majandus- ja kommunikatsiooniministriks."

"Ausalt öeldes pole raske ette kujutada, mida Michal-Lillo-Rosimannus võivad majandusministri positsiooni ära kasutades korda saata. Ja Siim Kallasel jääb üle hiljem nõutu näoga ajakirjaniku esitatatud pabereid uurida ja tõdeda, et mingi „selline asi“ ju oli, aga ei mäleta, tõesti ei mäleta," viitas Samost Kallasega seotud skandaalidele.

Samost lisas, et paari nädala eest vastas Reformierakonna tulevane esimees tema avalikule kirjale erakondade sisedemokraatia teemal, et see on tähtis teema, kuid tegeleb asjaga pärast valimisi.

"Võimalik, et tal on kavas ka Reformierakonna sisemise puhastamisega pärast valimisi tegeleda," järeldas Samost. "Palju tõenäolisem on, et selleks ajaks on Michal Reformierakonna tegelik juht."