Televaataja Aadu kinnitas SL Õhtulehele, et saates kus seekord kõneldi ka eestlastest ja Euroopa Liidust nimetas Anu Saagim eestlasi idiootideks ja täpsustas oma mõtet: nad küsivad enne vastutusrikkaid otsuseid nõu nõidadelt ja ennustajatelt.

“Ma ei sõima kunagi eestlasi idiootideks. Harva kui ma kasutan üldse sellist sõna. Ma arvan, et see on valesti aru saadud,” tõrjub Saagim süüdistusi.

SL Õhtulehega võtsid teineteisest sõltumatult ühendust kolm nördinud televaatajat.

Saagim meenutab nende väiteid kuuldes, et temalt küsiti arvamust seoses sellega, et eestlased pidavat küsima sageli nõu nõidade, posijate, selgeltnägijate käest. “Toodi näide, et isegi sellises olulises asjas nagu Euroopa Liit küsitakse nõu selgeltnägijate käest. Juttu oli, et kuidas on see võimalik, et viimane sõna jääb sellistele öelda… Ma ütlesin ausalt, et need on rumalad inimesed, kes küsivad nõu šarlatanidelt. Kõik inimesed Eestis pole sellised,” selgitab Saagim.

Sõna, millega ta iseloomustas ennustajaid uskuvaid eestlasi, olevat olnud “sekopäitä” ehk peast kergelt segased, veidra käitumisega. “Võib-olla ütlesin ka “tyhmä”, aga mitte idioot,” vannub Saagim.