"Küsida linnarahvalt, kas nad soovivad tasuta ühistransporti, avamata kummagi vastusvariandi tagajärgi nii rahalises kui ühistranspordi kvaliteedi muutumise mõttes, on äärmiselt silmakirjalik," ütles Leemets. "Küsitluse korraldamine maksab linnavalitsuse sõnul 31 000 eurot, kuid samas puuduvad plaanid küsitluse endagi läbiviimiseks, rääkimata arvutustest tasuta ühistranspordi mõjude kohta."

Leemetsa kinnitusel tegutsevad Tallinna Trammi- ja Trollibusskoondis ning ka Tallinna Autobussikoondis kahjumiga, kuid mille arvelt tuleb nii kaduva piletitulu kompenseerimine kui ka ühistranspordiettevõtete senise kahjumi katmine, linnavalitsus ei selgita. "See, mida linnavalitsus korraldab, on mustkunstitrikk," lausus Leemets. "Kui linnavalitsuse mustkunstnikud ise triki saladust ei avalda, peavad teised selle paljastama."

"Kõigele lisaks on Tallinnal käimas suuremahuline projekt kiipkaartidega piletisüsteemile üleminekuks," märkis Leemets. "Praegu näib, et uue piletisüsteemi rakendamine ja piletikontrolli töös hoidmine vaid mittetallinlastest sõitjate nimel on maksumaksja raha raiskamine ning loomulikult jätkuv karistus tudengitele, kes on julgenud Tallinnasse õppima tulla ning oma sissekirjutuse kodulinna- või valda jätnud."