„Tallinna linnavalitsus ei ole oma ühissõidukite radadega liikluses midagi parandanud,“ ütles Leemets Reformierakonna teatel. „Jätkuvalt on tipptundidel suured ummikud ning elanike pahameel vaid kasvab.“

Leemets leiab, et praegu jääb Tallinna ühistransport kvaliteedilt Euroopa parimatest linnadest kõvasti maha. „Selle asemel, et tõsta teenuse kvaliteeti, läheb linnavalitsus odavale teele ja muudab selle näiliselt tasuta. Tasuta lõunaid aga pole olemas ning selle peavad kinni maksma kõik pealinna maksumaksjad, tehes seda summas 30 miljonit eurot aastas.“

„Trendid näitavad, et pealinna ühistranspordi kasutajate arv väheneb ning kvaliteedi langedes jääb piletimüügist saadav tulu veel väiksemaks, mis muudab teenuse jällegi maksumaksja jaoks kallimaks ning ühistranspordi kasutajaid ei tule juurde,“ märkis Leemets.

Leemetsa hinnangul tuleb liikluskorraldust organiseerida terviklikuna nii ühistranspordi kui teiste liiklejate seisukohalt. Vastasel juhul tekib olukord, kus suur osa elanikke ei soovi ühistransporti kasutada ning tänased probleemid ummikutega ja ühistranspordi madala kvaliteediga ainult kasvavad.

Reformierakonna arvates tuleks pealinna ühistranspordi turg avada konkurentsile ning lõpetada ühe ettevõtte monopoolne seisund.Siis tekiks erakonna kinnitusel ettevõttel huvi arendada ühistransporti tuleviku suunal ning tõsta teenuse kvaliteeti.