Laaneots ütles intervjuus Kuku raadiole, et Ukrainal on nigelad võimalused oma relvajõududest midagi tugevat Venemaale vastu panna. Ta rääkis, et arvuliselt on Ukrainal 184 000 sõjaväelast, neist 138 000 sõdurit kolmes väeliigis. Maavägedes on 68 00 meest.

"Ukraina relvajõud said pärast Nõukogude Liidu lagunemist tohutu hulga tehnikat, aga seda on vähe järgi jäänud ja see on lagunenud. Ka sõjaväe finantseerimine on viimasel ajal madal olnud," kõneles Laaneots.

Numbritest rääkides ütles Laaneots, et Ukrainal on 735 tanki ja 208 lahingulennukit. Lisaks on transpordilennukid. Merevägi on väga nõrk ja peale kahe suurema aluse on vaid kaatrid.

Laaneots märkis, et ametist taandatud president Janukovõtši ukaasiga kaotati üldine ajateenistus.

Laaneotsa sõnul on Ukrainal suur segadus mobilisatsiooniplaanidega. Ta ei usu, et Ukraina suudab midagi tõsiseltvõetavat oma relvajõududest kokku panna.

"Lisaks on probleem, et Ukraina on sõjaväes kasutanud venelastest kaadriohvitsere ja praegu on näha väga palju reetmist," ütles Laaneots. Selle näiteks on hiljuti ametisse määratud Ukraina mereväe juht kontradmiral Deniss Berezovski, kes läks üle Krimmi venemeelsetele poole.