„Mis infot saaks spioon, kui ta hotelli sisse murraks? Piloot ei võta hotelli salastatud infot kaasa. Kui spioon oleks infot tahtnud, siis oleks mõni mees täis joodetud või muul moel inimeselt midagi välja õngitsetud. Seetõttu ma ei usu, et see spioonilugu oli," ütles Laaneots.

Samas on Laaneotsa sõnul idanaabri huvi Eesti vastu väga suur, sest siin liigub palju NATO riikide kaitseväelasi.

Mis puudutab asjaolu, et Saksamaa õhuväelased elavad Tallinna kesklinnas hotellis ja mitte kaitseväe territooriumil asuvas kasarmus, siis on Laaneotsa sõnul Eesti oma kaitseväe infrastruktuuri väljaehitamisega mitmetest teistest riikidest lootusetult maha jäänud.

„Selge see, et see on sundkäik, see pole priiskamise küsimus, lihtsalt infrastruktuur on seisus, mis ei võimalda kõiki ära mahutada. Sõjaväelased elavad ka teistes riikides ajutiselt hotellides ja sellest pole midagi," ütles Laaneots.

„Keegi ei osanud prognoosida, et ida ja lääne vahel tekib selline suur vastasseis ning NATO üksused kiiresti Eestisse tulevad," ütles Laaneots ja lisas, et nüüd tuleb mõelda, kuidas kaitseväe infrastruktuuri edasi arendada. „Kasarmuid on ehitatud, aga palju tööd on veel ees. Oleme väike riik ja ressursid on väiksed, seega peame liitlastega kauplema - võib-olla saame ressurssi, et midagi juurde ehitada."

Kuna Ämari lennubaas ei olnud algselt mõeldud põhilennuväebaasiks, siis tuleb seda laiendada. USA annab selleks 25 miljonit dollarit. „Ämaris arvestati ühe eskadrilliga, aga see aasta on näidanud, et sinna võib tulla rohkem lennukeid. Näiteks seisuplatse on vähe, sest arvati, et sinna tuleb neli õhuturbe lennukit, aga nüüd on Moskva agressiivsuse tõttu uued väljavaated ja perspektiivid," ütles Laaneots.

Delfile teadaolevalt ööbisid saksa õhuväelased Meritoni hotellis ning nende hotellituppa murti sisse. Samas hotellis on aastaid toimunud Keskerakonna valimispeod ning meediaklubi Impressum üritused. Sealsamas peeti kinni ka Itaalia venemeelne poliitik ja ajakirjanik Guillietto Chiesa, kes pidi Impressumi üritusel ettekande pidama.