Laaneotsa sõnul on pärast Vene lennuväe segapolgu saabumist Latakiasse ja lahinglendude alustamist olnud Vene lennukite poolt mitu Türgi õhuruumi rikkumist. "Türgi avaldas selles osas protesti, Moskva lubas, et need ei kordu, need kordusid, kusjuures Türgi ähvardas, et ta laseb piiririkkuja alla, ja täna ongi siis see juhtunud," ütles endine kaitseväe juhataja.

Erukindral ei usu, et piiririkkumise osas on kõrgemalt antud käsk või eesmärk. "Ma ei usu, et siin oleks mingisugune poliitika mängus, et siin on lokaalne faktor ehk siis kas pilootide viga või mõni muu põhjus, miks nad lendasid Türgi õhuruumi. See oli puhtal kujul hooletus või viga."

Laaneotsa hinnangul on Putin on vägagi huvitatud headest suhetest Türgiga. "Venemaal on päris suured majanduslikud huvid Türgi osas. Seal hulgas siis ka South Streami ehitamine üle Musta mere Türki," leidis ta.

Laaneots toonitas, et pooled ei tohiks kirglikuks minna ja hüsteeriasse sattuda, vaid peaksid objektiivselt lahkama, mille pärast see vahejuhtum aset leidis.

Türgi lennukid tulistasid Süüria piiri lähedal alla tundmatu sõjalennuki. Moskva kinnitusel oli tegemist Vene pommitajaga Su-24.

Türgi sõjaväelane ütles Reutersile, et kaks Türgi hävituslennukit F-16 tulistasid lennukit pärast hoiatust, sest see rikkus Türgi õhupiiri, vahendab BBC News.

Venemaa kaitseministeeriumi väitel oli Su-24 kogu aeg Süüria territooriumi kohal.