"Kui Tallinnal on sihtasutus, mis abilinnapea Aasa sõnul tegeleb kõigi linna suuremate projektidega, tekib paratamatult küsimus, millega siis linnavalitsus tegeleb? Või hakkab uue sihtasutuse juhina tööle linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaar?" küsis Tallinna linnavolikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Anto Liivat.

"2015. aasta teise lisaeelarvega antakse enam kui viis miljonit eurot neelanud sihtasutusele juurde 200 tuhat eurot. Tuleva aasta põhieelarvega on sihtasutusele planeeritud eraldada veel vähemalt 300 tuhat eurot. Igal juhul peaks sihtasutusel jätkuma vahendeid linna palgalehelt kõrvaldatud linnapea töötasuks," lisas Anto Liivat.

Anto Liivati sõnul on Tallinna haigla loomine tänuväärne idee, mille pakkusid sotsiaaldemokraadid välja juba 2013. aasta kohalike omavalitsuste valimistel. "Selle asemel, et moodustada Tallinna Haigla loomiseks läbipaistev erialaspetsialistidest nõukogu ja selge eesmärgiga sihtasutus Tallinna Haigla, kavatseb linn jätkata läbikukkunud ja miljoneid eurosid linna raha neelanud sihtasutusega, mis väidetavalt peaks toime tulema nii munitsipaalpanga loomise, Linnahalli renoveerimise kui ka Tallinna Haigla projekteerimisega," selgitas Anto Liivat.