Taoliste rajatiste projektid saadetakse omavalitsusele, kes need kooskõlastab. Kuid Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova ütles Delfile, et omavalitsus annab kasutuslubasid keskuste rajatistele, kuid mitte suusakeskustele tervikuna.

"See tähendab, et kasutusluba saab anda näiteks suusakeskuse tõstukitele, liftidele, kunstlume tootmise vahenditele või elektripaigaldistele. Lumest radadele kasutusluba anda ei saa, kuna see ei ole seaduse mõistes rajatis," nentis Otrokova. "Ohutusreeglid suusakeskustes paneb paika ja nende täitmist jälgib keskuse omanik." See tähendab, et lumest radade ohutust ei kontrolli keegi peale töötajate endi.

"Käisime ka õnnetuspaigas ja kohtusime suusakeskuse juhatajaga ja rääkisime, kas midagi annaks ära teha, et muuta seda veelgi turvalisemaks," lausus Otrokova, kuid ei öelnud, millisele tulemusele arutelu käigus jõuti. "Kõige tähtsam on suusakeskuse juhendajate ennetav töö ning ka külastajate soov turvanõudeid täita."

Ennetava tööga on Ansomäe suusakeskuse esindajad nüüd rohkem tegelema hakanud. "Koostame uue ohutusanalüüsi ja selle alusel hakkame tegutsema," lausus suusakeskuse juhataja Aivar Kullamaa Delfile. "Teeme veel turvalisemaks," kinnitas ta.

Kullamaa ei täpsustanud, mida täpsemalt ohutuse tõstmiseks tehakse, kuid küsimusele, kas raja kõrvale või alla puude juurde paigaldatakse näiteks võrkaed, vastas ta, et "võrkusid tuleb palju".