Nimelt rääkis Ansip ACTA vastu suunatud kriitikat kritiseerides nii seemnete söömisest kui fooliumimütsikeste kandmisest, mida ACTA vastased võtsid isikliku solvanguna.
Tsitaate pahaste Reformierakondlaste sõnavõttudest
"mina ütlen kindlalt, et järgmised valimised reform võidab, foolium pähe:)"


"Mina astun küll sirge seljaga reformikate nimekirjast välja, kui te ACTA heaks kiidate!!!"


"ma vist valimiste ajal purjus olnud kuda ma sellistele oma hääle olen andnud???"


"Kas Ansipi soovitus ACTA vastastele kanda fooliumist mütsi ja arvamus, et kõik ACTA vastased on ilmselt mingeid seemneid söönud, on erakonna ametlik seisukoht? Kui ei, siis kuidas kavatseb erakonna juhatus neid "intellektuaalselt huvitavaid" arvamusi kommenteerida? Mina RE liikmena tunnen (parafraseerides kunagist valimisloosungit), et riigivõim on mulle näkku sülitanud."


"Olin reformi tulihingeline pooldaja! Kuid peale eile ja täna toimunut no ei! Ennem siis annan oma hääle kasvõi savipätsile!"

Reformierakond riputas Ansipi sõnavõttu kajastava artikli üles oma Facebooki lehele kommentaariga, et ACTA on mõeldud kaitsmaks ausate inimeste huve ning ei too kaasa vajadust muuta Eesti seaduseid. Sellele postitusele on praeguseks tekkinud aga üle 100 kommentaari ning enamasti väljendavad Reformierakonna toetajad ja liikmed selles oma pahameelt Ansipi sõnade ja Reformierakonna suhtumise üle.

Hoolimata mõnede reformierakondlaste, nagu Valdo Randpere, kaitsvatest sõnavõttudest oli valdav enamus kommentaare Ansipi suhtes hukkamõistvad. Teatati nii Reformierakonna poolt hääletamisest loobumisest kui isegi erakonnast välja astumisest.

ACTA on võltsimise vastane kaubandusleping, mis selle pooldajate sõnul toob kaasa intellektuaalse omandi parema kaitsmise ilma suuremate negatiivsete kõrvalmõjudeta. Selle vastaste sõnul võib aga ACTA kaasa tuua mitmeid ootamatusi. Hea ülevaate vastuargumentidest saab advokaat Karmen Turki Delfis ilmunud artiklist.