Tänases riigikogu infotunnis andis Ansip ohtralt aru seoses viimaste nädalate poleemikaga uute Elroni rongide ümber.

Ansip alustas positiivsest, märkides, et uued rongid on märksa säästlikumad. "Uued rongid on paindlikumalt kasutatavad, kahe kuni nelja vaguniga, neid on võimalik kokku haakida, tipptunnil lisada vaguneid, see on märksa efektiivsem maksumaksja raha kasutamine," sõnas Ansip.

Ta tunnistas aga, et rongiliikluse organiseerimisel leidus puudujääke. "Kui keegi pole tõepoolest siiani vabandanud, siis mina vabandan. Neid vigu võib mõista, aga alati oleks võinud paremini planeerida ja ebamugavusi ära hoida. Loomulikult ei tuleks Tallinn-Tartu liinil püsti seista. Tuleb kindlustada kõigi vedu vaatamata sellele, et praegu on reisijate arv kasvanud 25%," nentis Ansip.

"Ma möönan, et uute rongide kasutusele võtmine oleks pidanud olema sujuvam. Liiga palju muudatusi sattus ühele konkreetsele kuupäevale ja tulenevalt sellest, et neid muudatusi oli üksjagu palju, ei suudetud kõiki muudatusi piisavalt planeerida," lisas ta.

Peaministri sõnul oleks pikematel liinidel tulnud ka toitlustusele mõelda. "Kui jutt käib pikematest vahemikest, pole see põhjendatud, et toitlustamisele pole mõeldud. Olen sõitnud taoliste rongidega näiteks Šveitsis, seal on minimaalses ulatuses toitlustamine tagatud. Ma ei usu, et mõni eraettevõte poleks olnud nõus sellist teenust Elronile pakkuma, ilmselt jäi see kavandajatele kahe silma vahele ja tarbija mugavusele ei mõeldud. See viga tuleb kiiremas korras parandada," rääkis ta.

Ansip toonitas, et tal ei ole mõtet hakata õigustama uute rongide kasutuselevõtmisel tehtud vigu. "Pikas plaanis olen veendunud, et kõik rakendamisega seotud ebamugavused saavad ületatud. Olen veendunud, et rahvas saab olema sama rahul kui digiretseptiga. Meenutan, et kui seda juurutati, saatis seda üldine meelepaha. Nüüd imetletakse seda kogu maailmas," ütles ta.