Infotunni viiendas päevakorrapunktis, mis kandis nime "Näitekunsti arendamisest avalikus sektoris", tahtis sotsiaaldemokraat Marianne Mikko teada, millal täiendati kaitseväe vormiriietust templirüütlite aksessuaaridega ning kas nii on Eesti kaitsevõime heal tasemel.

Peaminister ütles selle peale, et vormirõivaste kandmise reeglitega ta kursis ei ole, kuid mis puudutab riigi kaitsevõimet tagavate ohvitseride osalemist seltsingutes ja ühingutes, siis tema suhtumine sellesse on igati soosiv.

"Ilmselt hea küsija ei arva, et näiteks ohvitserid ei võiks osaleda laulukooris. Naljakam on võib-olla see, kui ohvitser kavatseb kaasa lüüa rahvatantsurühmas. Mina ise olen Rotary klubi liige ja ka meie klubi on üritatud müstifitseerida, ehkki müstikat selles asjas ei ole - klubi liikmed ja tegevus on avalikkusele teada," ütles Ansip.

Ansipi sõnul on avalikkusele teada ka see, kes kuulub templirüütlite ordusse ja millega nemad tegelevad. "Abistamine, ka oma liikmete kõlbeline arendamine, see on igati üllas eesmärk ning kui osa ohvitsere on otsustanud selle eesmärgi saavutamiseks liituda seltsingusse või ühingusse, siis see on tervitatav ja ka demokraatlikus õigusriigis põhiseaduse järgi igati aktsepteeritav," leiab Ansip.

Peaministri hinnangul ei tasu tõmmata paralleele keskajal eksisteerinud templirüütlite ordu ja tänapäevase organisatsiooni vahel. "Organisatsioonid, mis tekkisid sajandeid tagasi, oleksid oma arengus või oma olemuselt seal sajanditetaguses ajas," rääkis Ansip. "Ja niipalju kui mina tean Templiordu rüütlite tegevusest, on see igati kaasaegne, nad ei ole kusagil keskajas oma arengus."

"Nagu kogu ühiskond on arenenud, on arenenud ka need mitmesugused organisatsioonid, ühendused, liidud, mis on saanud alguse juba sajandeid tagasi. Ja niipalju kui mina tean Templiordu rüütlite tegevusest, on see igati kaasaegne," lisas Ansip.

Eesti Ekspress kirjutas eelmisel nädalal, et kaitseväe juhataja Riho Terras ja mitu reservohvitseri kuuluvad templirüütlite ordusse, mis tegeleb mittetulundusühinguna liikmete kõlbelise ja vaimse taseme arendamine ning heategevusega hariduse ja kultuuri toetamiseks avalikes huvides.