„Kahepoolsed suhted Eesti ja Poola vahel on olnud head kogu aeg,“ sõnas peaminister Andrus Ansip. Tema sõnul on Poola alati Eestit toetanud ning koostöö on olnud väga hea kaitsevaldkonnas.

Poola õhuväelased on osalenud rotatsiooni korras Balti riikide õhuturbes alates 2006. aastast neli korda, viimati 2012. aasta maist augusti lõpuni. 2014. aasta mais peaks toimuma viies rotatsioon. „Ma tänan Poolat hea koostöö eest Balti õhuruumi kaitsmisel,“ sõnas Andrus Ansip.

Veel oli kohtumisel jutuks Euroopa Liidu mitmeaastane eelarve ning peaminister sõnas, et möödunud Euroopa ülemkogu kohtumisel saavutatud kokkulepe on hea Euroopale ja hea Eestile.

Peaminister Andrus Ansip sõnas ka, et edasi saab arendada Rail Baltic projekti, mis on kogu regioonile oluline nii poliitiliselt kui majanduslikult.

Kohtumisel Poola kolleegiga selgitas peaminister Ansip, et meie piirkonna arengu seisukohalt on oluline edasi tegeleda kiirete transpordiühenduste saavutamisega Lääne-Euroopa suunal. Tema sõnul on Rail Balticu kaubakoridoril suur potentsiaal regionaalse ettevõtluse arengu toetamisel.

Kohtumisel käsitleti veel energiajulgeolekuga seonduvat ning räägiti piirkonna gaasivarustuse mitmekesistamise võimalustest. „Eesti kaugem eesmärk on olla paremini Euroopaga ühendatud,“ ütles Ansip. Suurt rolli Balti riikide energeetilise isoleerituse vähendamisel mängib seejuures ühise elektri- ja gaasituru tõrgeteta toimimine.

Kohtumisel räägiti ka euroala tulevikust ning Ansip ütles, et euro oli ja on Eesti jaoks edulugu ja peaminister loodab, et saame tulevikus tegutseda koos Poolaga ka euroalal.

Ansip ja Tusk rääkisid veel Euroopa Liidu siseturu arengutest ja idapartnerlusest. Euroopa Liidu idapartnerluses on mõlema riigi huviks eelkõige Ukraina tugevam lõimumine Euroopa Liiduga.