„Kuna tegemist on tema alluvatega, tuleks väga tõsiselt kaaluda poliitilise vastutuse võtmist,“ ütles Ansip Vikerraadio saates „Reporteritund“.

Valitsusjuht rääkis, et ilmselt on ka linnapeale teada asitõendite hulk, mis on kohtus avaldatud. „Ma olen kuulnud, et seal on isegi salvestused sellest, kuidas üks süüdistatavatest loeb altkäemaksuraha pakis üle,“ kõneles Ansip.

„Iga korruptant Eestis peab arvestama sellega, et ükskord langetatakse kohtus õiglane otsus,“ ütles Ansip. Valitsusjuht pidas võimalikuks, et juhul, kui kohtuasi edasi kaevatakse, tulevad ka järgmiste astmete kohtutes süüdimõistvad otsused.

Ansipi sõnul on tal kahju, et Tallinna puhul on korruptsioon ja selles süüdimõistmine pigem süsteem kui üksikjuhtum. Ta kinnitas, et kaitsepolitsei jälgib suuremate omavalitsuste tegevust rohkem kui väikeste tegevust, kuid tema hinnangul ei ole Tallinn suurema tähelepanu alla kui näiteks Tartu.

Harju maakohtus mõistis pistisevõtmises süüdistatavale Tallinna linnaametnikule Ivo Parbusele karistuseks kaks aastat ja kuus kuud vabadusekaotust. Teist linnaametnikku Elmar Seppa karistati vangistusega kaks aastat ja kuus kuud, millest ta peab kohe ära kandma viis kuud.

Parbusega samas kriminaalasjas kohtu ees olnud Raivo Undi (50), Tallinna Farmaatsiatehase AS-i, Peeter Palusaare (42), Kaupmehe Arenduse OÜ, OÜ Woody, OÜ Metsailu, OÜ Constancia, AS-i Merko Ehitus ja Aleksander Raide tunnistas kohus süüdi pistise andmises, Toivo Susi (56), TLS Invest OÜ ja Tõnu Kortsu tunnistas kohus süüdi korduvas pistise andmises ning Elmar Sepa (52) ja SA Jüri Vilmsi Sihtkapitali tunnistas kohus süüdi pistise andmisele kihutamises ja sellele kaasa aitamises.