Plaanis on ka ametlik kohtumine Soome peaminister Jyrki Kataineniga, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Visiidi eesmärk on soodustada koostööd teadus- ja arendustegevuses nii ülikoolide kui ettevõtete vahel. Mõlemad riigid soovivad tõsta piirkonna atraktiivsust ettevõtluse ja investorite jaoks kui kiiresti arenevat, mitmekesist ja integreerunud regiooni. Samuti soovivad pooled leida koos paremaid lahendusi uutele väljakutsetele.

Eesti teadus- ja arendusnõukogu (TAN) ning Soome teadus- ja innovatsiooninõukogu kolmandal ühisistungil räägitakse teaduse ja arenduse investeeringutest Eestis ja Soomes ning olulisematest väljakutsetest. Lisaks arutatakse ühisistungil avaliku- ja erasektori koostöö rolli aitamaks kiiresti arenevaid ja innovaatilisi ettevõtteid oma tegevuste laiendamisel rahvusvahelisel turul.

Ühisistungil osalevad mõlema riigi peaministrid ning haridus- ja teadusministrid. Lisaks Eesti majandus- ja kommunikatsiooniminister ning Soome keskkonnaminister. Soome poolt osalevad istungil Tampere Ülikooli rektor Kaija Holli, Soome Akadeemia president Heikki Mannila, Helsingi Ülikooli professor Arto Mustajoki, Saimaa rakendusteaduste ülikooli rektor Anneli Pirttilä, Soome tehnoloogia ja innovatsiooni fondi TEKES direktor Pekka Soini, Soome kaubanduskojast Matti Tukiainen, Aalto Ülikooli professor Päivi Törmä ja Soome riigisekretär Olli-Pekka Heinonen.

Eestist osalevad istungil TANi liikmed Nordic Investment Bank'ist Gunnar Okk, Eesti Kaubandus-Tööstuskojast Toomas Luman, IT-Kolledžist Linnar Viik, Tartu ülikooli rektor Volli Kalm, Tallinna Tehnikaülikooli rektor Andres Keevallik, Helsingi ülikoolist Mart Saarma ja Eesti Teaduste Akadeemia president Richard Villems. Lisaks osalevad peaministri nõunikuna Mati Karelson, teaduse asekantsler Indrek Reimand haridus- ja teadusministeeriumist ning majandusarengu osakonnajuhataja Tea Danilov majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist.

Peaministrite kahepoolsel kohtumisel vaadatakse üle kahepoolsete suhete hetkeseis, räägitakse Euroopa Liidu rahanduse ja majanduse olukorrast ning uue eelarve ettevalmistamisest. Samuti on plaanis koordineerida tegevust erinevatel energeetika teemadel.

Peaministrit saatvas äridelegatsioonis on kokku 14 ettevõtte esindajad. Ettevõtjad osalevad koos Eesti ja Soome peaministri ja ministritega ka Eesti – Soome majandusfoorumil „Üheskoos oleme ainulaadsed“. Lisaks Eesti peaministrile tervitab foorumil osalejaid ka Soome peaminister Jyrki Katainen.

Foorumi eesmärk on arutleda Eesti-Soome koostöö hetkeseisu ning tuleviku üle. Foorumi esimeses paneelis arutlevad Soome Kaubanduskoja president Risto E. J. Pentillä, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja president Toomas Luman ja Nordic Investment Banki asepresident Gunnar Okk ettevõtluskeskkonnast ja piirkonna eeliste ühendamisest. Ettekanded haridusest ja start-up ettevõtetest teevad haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, IT Kolledži lektor Linnar Viik ning Tuomo Lähdeniemi Fountain Park OY-st.

Foorumi kolmandas paneelis räägivad majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, Eesti Logistikaklastri arendusjuht Illimar Paul, Tallink Silja OY tegevdirektor Margus Schults, Helsingi Sadama tegevdirektor Kimmo Mäki ning Helsingi aselinnapea Pekka Sauri logistika ja selle tuleviku teemadel.

Eesti Kaubandus-Tööstuskoja kokku pandud ärididelegatsioonis osalevad Endel Palla (Harju Elekter AS), Tõnis Tamme (Pan-Balti advokaadibüroo TRINITI), AareTark (Tark Grunte Sutkiene), Tiit Sarapuu (Erakliinik Dentes AS), Karl Kivi (FEMW OÜ), Harri Rästas (CF&S Estonia AS), Jüri Rass (EA Reng AS), Kaido Kukk (UPM-Kymmene Otepää AS), Margus Schults (Tallink Silja OY), Illimar Paul (Eesti Logistikaklaster), Üllas Täht (Ensto Ensek AS), Andrus Mossov (Silberauto Eesti AS), Atso Matsalu (Puukeskus AS), Andres Trink (Merko Ehitus AS), Valdar Liive (EAS, Helsingi esindus), Toomas Luman (Eesti Kaubandus-Tööstuskoda), Mait Palts (Eesti Kaubandus-Tööstuskoda), Liis Lehesalu (Eesti Kaubandus-Tööstuskoda), Jane Juhanson (Eesti Kaubandus-Tööstuskoda).

Ettevõtjad on Soomes kahepäevasel visiidil. Teisipäeval külastavad nad Lahtit.

Visiit ja foorum korraldatakse koostöös välisministeeriumi ja Eesti saatkonna, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja, Soome Kaubanduskoja ning EASi Helsingi esindusega.