Tippkohtumise põhiprogramm leiab aset homme ning toimub sellel korral laiendatud formaadis. Kohtumisele on kaasatud üheksa riigi delegatsioonid, mis koosnevad teadlastest, ärimeestest ja visionääridest. Tippkohtumise peateemaks on inimeste heaolu ja majanduskasvu prioriteetide kokkutoomine, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Ürituse eesmärk on viia riigijuhid kokku Põhja-Euroopa regiooni oma ala tipptegijatega, et poliitikud saaksid koguda värskeid kogemusi uuenduslikest lahendustest sama regiooni riikides ning praktikutel oleks võimalik saada tagasisidet oma ideede elluviimise kohta.

Tippkohtumise teemad on jagatud kolmeks: tehnoloogia ja innovatsioon; töö-, perepoliitika ja võrdõiguslikkus ning roheline majandus. Ürituse ettekannete osale järgneb peaministrite plenaarsessioon, kus riigijuhid võtavad kuuldu kokku ning märgivad ära nende jaoks kõige huvipakkuvamad ideed.

Eesti sõnumitega astuvad rahvusvahelisel foorumil üles Linnar Viik, Hannes Astok, Madis Tiik, Siim Raie ning Mati Karelson.

Londonist sõidab peaminister Austriasse, kus kohtub reedel Austria valitsusjuhi kantsler Werner Faymanniga.