Kohtumine algab õhtusöögiga, kus Läänemeremaade peaministrid annavad ülevaate, kuidas nende riik aitab panustada regiooni konkurentsivõimesse ja jätkusuutlikku arengusse. Homme on kavas kaks töösessiooni - “Kaasaegne energiataristu ja rahvusvaheline koostöö – võti suuremaks energiajulgeolekuks Läänemere regioonis“ ning „Demograafilised muutused – vananeva ühiskonna tagajärjed, kogemused ja perspektiivid Läänemere regioonis“.

Kuna Saksamaa on praegu Läänemeremaade nõukogu eesistuja, juhatab kohtumist kantsler Angela Merkel.

Läänemeremaade nõukogu loodi 1992. aasta märtsis, kui Kopenhaagenis kohtusid Taani ja Saksa välisministrite kutsel Soome, Rootsi, Norra, Eesti, Läti, Leedu, Poola ja Venemaa välisministrid ning Euroopa Komisjoni esindajad. Kohtumise eesmärk oli tihendada vastastikust koostööd Läänemere-äärsete riikide vahel. Välisministrite kohtumise lõppdokumendina kinnitati Kopenhaageni deklaratsioon, mis sai aluseks Läänemeremaade nõukogu asutamisele. 1995. aastal liitus nõukoguga ka Island. Kaheteistkümnenda liikmena osaleb nõukogu töös Euroopa Komisjon.

Starlsundist edasi sõidab peaminister Rumeeniasse. Reedel toimub Bukarestis Euroopa ühtekuuluvuspoliitika sõprade tippkohtumine, kuhu on kutsutud Bulgaaria, Tšehhi, Küpros, Horvaatia, Eesti, Kreeka, Ungari, Läti, Leedu, Malta, Poola, Portugal, Rumeenia, Slovakkia, Sloveenia ja Hispaania. Kohtumisel osaleb ka Euroopa Komisjoni president.

Ansip on tagasi Eestis reede hilisõhtul.