Peaminister kõneles, et poliitiline kultuur areneb paraku igas riigis skandaalist skandaalini ja kriisist kriisini ning seda loob ka ajakirjandus, kes skandaalid rahva ette toob. "Eksimustest õpitakse ja puhastumine toimubki tavaliselt just läbi väärtegude ja kuritegude," sõnas Ansip.

"Ma usun, et taolised skandaalid viivad poliitilise kultuuri paranemiseni," ütles Ansip ning avaldas veendumust, et taolised paljastamised ja avalikkuse ette tulnud skandaalid aitavad kaasa tõsiseltvõetava poliitilise kultuuri tekkele, mitte ei vii seda allakäigule. Kindlasti pole Ansipi sõnul vaja koostada moraalijuhist, mis ütleks sisuliselt, et seadused on järgimiseks.

Samas ei saa Ansipi kinnitusel olla poliitikas kohta inimestele, kes eksivad üldinimlike printsiipide vastu. "Ühinen presidendiga, kes ühemõtteliselt leidis, et kõik erakonnad peavad end taolistest rikkumistest distantseerima," sõnas Ansip. Tema sõnul ei saanud Keskerakond sellega idarahaskandaali ajal hakkama, kuna lõi tõekomisjoni ning ütles, et midagi pole juhtunud.

Nüüd on aga näha, et mõned poliitikud on end selgelt distantseerinud. "See on märk puhastumisest," kinnitas Ansip. "Loodan, et terve erakond võtab seisukoha," sõnas ta veel ning lisas, et seaduste järgimise kohustus on iseenesest mõistetav, kuid parlamendi eetikakoodeks on kindlasti vajalik.