Kristiina Ojuland on oma isiklikult kontolt Reformierakonna arvele maksnud ära nende 39 inimese liikmemaksu, kelle häältega juhatuse valimisel manipuleeriti, sõnas Ansip. Liikmemaksu tasumine on eeldus valimistel osalemiseks.

"Esiteks näitab see seda, et kogu võõra identiteedi siseveebis kasutamine ei saanud tulla sugugi sellise üllatusena nagu ta praegu näidata püüab.
Iseenesest ei ole see kuritegu," sõnas Ansip.

"Alati on lubatud tasuda kellegi lõivu, kellegi liikmemaksu, kuid kui sellele järgneb nende isikute identiteedi kuritarvitamine, siis ei ole see aktsepteeritav," ütles Ansip.

"Siin on seoseid ikkagi liiga palju, selleks, et arvata, et kõik on lihtsalt kogemata kuidagi juhtunud," lausus Ansip. "No kuidas ma saan seda uskuda, kui Ojuland on oma iskilikult arvelt maksnud ära nende isikute liikmemaksud, kelle identiteeti on kuritarvitatud?"

Peaminister rääkis, et Võrumaal avastatud pettusejuhtumite taga on samad inimesed, kes Lääne-Virumaal. Samuti väitis ta, et andmed näitavad, et Võrumaa hääletuspettusi on tehtud Euroopa Parlamendi arvutitest. Ansip ei osanud veel öelda, millise seisukoha erakond Ojulandi suhtes võtab. Varem on ta öelnud, et petturitel ja manipulaatoritel ei ole kohta erakonnas.

"Mida me saame teha või ei saa, seda me otsustame kolmapäeval erakonna juhatuse koosolekul," ütles erakonna esimees. Reformierakonna juhatus koguneb kolmapäeval, aukohus homme.

Europarlamendi saadikute tagasi kutsuda ei saa.