Priit Toobal päris peaministrilt ajalehe Kalamajakas rahastamise kohta ning Ansip vastas, et infolehe väljaandmine on üks osa mittetulundusühingu Telliskivi Selts projektist Telliskivi Seltsi foorum, millele anti toetust piirkondlike kodanikuhariduse projektide toetamise taotlusvoorust.

Ajalehega tegeleb Telliskivi Selts koos Kalamaja Seltsiga, kes annab välja neli numbrit kogukonna ajalehte, mille kogueelarve on 9139 eurot ja 37 senti ning ühe numbri tiraaž on 8000. "Kogukonnalehe toimetuskolleegiumi töö juhtimise eest vastutab teie kolleeg Liisa Pakosta, kes ei ole olnud projekti koostaja ega raha taotleja. Projekti lõpptähtajaks on 30. aprill 2012. aasta," sõnas Ansip.

Peaminister juhtis sealjuures tähelepanu Põhja-Tallinna lehe ja ajalehe Pealinn erapoolikusele. "Need kaks näidet on sellised, kus maksumaksja raha eest on tehtud selgelt ühe erakonna propagandat. Kodanikuühiskonna Sihtkapitalist on teada antud, et nad ootavad arupärimise koostajaid sobival ajal sihtasutuse büroosse tutvuma põhjalikumalt sihtasutuse tööga."

Ansipi vastuse peale küsis Priit Toobal, kas Ansip oleks valmis rahastama ka tema väljaantavat ajalehte. "Minu riigikogu pinginaaber on ühtlasi minu naaber Tallinnas Tuvi tänaval. Mis te arvate, kui meie Ester Tuiksooga pöörduksime Kodanikuühiskonna Sihtkapitali poole ja tahaksime välja anda näiteks ajalehte Tuvila ja kui teie oleksite näiteks Kodanikuühiskonna Sihtkapitali nõukogu liige, kas teie rahastaksite meie projekti ja meie ettepanekut?"

Ansip vastas, et kui tema oleks rahastamise otsustaja, siis ta hindaks ka taotlejate renomeed. "Ma ei tea, kuidas praegusel puhul see sätestatud oli, aga mina teile raha ei annaks," lausus Ansip. Sellele vastusele enam tol teemal küsimusi ei järgnenud.