SDE liikme Marianne Mikko küsimusele, miks peaminister ei kasutanud võimalust vaikida riigi puhul, mis asub meist kaugel ja mille kohta ei tea üksikasju, vastas Ansip, et oluline on "hoolida inimeludest ka kaugel".

Ansip: "Hea küsija, olete jätnud mulle mulje, et olete humaanne inimene ning hoolite inimeludest ka siis, kui asi ei puuduta ainult teie lähikondseid. Minu meelest ÜRO tasemel otsustatu, Euroopa Liidu tasemel otsustatu saata missioon Kesk-Aafrika Vabariiki selleks, et ära hoida genotsiid ja humanitaarkatastroof, on ainuõige.

Me ei saa suhtuda probleemidesse ja katastroofidesse, mis asuvad kusagil eemal, pelgalt oma huve silmas pidades. Me oleks pidanud midagi õppima 20 aastat tagasi Ruandas toimunud genotsiidist, kus muu maailma sekkumata jätmine või adekvaatne sekkumata jätmine viis miljoni tapetuni.

Miks soomlased osalevad pidevalt maailma erinevates kriisikolletes rahuvahendajatena või rahuvalvajatena. Miks kogu aeg, igal aastal on Soomest mitmesugustel rahuvalvemissioonidel 400-500 Soome kaitseväelast? Miks viimase 57 aasta jooksul on Soomest osalenud rahuvalvemissioonidel 40 000 Soome kaitseväelast?