Ansip on veendunud, et turgude integreerimise aluseks on toruühendus BalticConnector ja tema sellest kergekäeliselt loobuda ei taha.

"Juhan Parts on pidanud võimalikuks torujuhtme ehitamisest vähemalt esialgu ehk siis Euroopa Liidu poolt rahastatud projektina esimese viie aasta jooksul loobuda. Kuulame ära ja küllap valitsus Eestile kasuliku otsuse langetab," rääkis Ansip.

"Üks Juhan Partsi ettepanek näeb ette kahe terminali ehitamist. Minu meelest see ei ole hea ettepanek, ta ei integreeri turge. Gaasiturud jäävad eraldiseisvateks ka pärast seda, kui need terminalid on valminud."

Peaministri sõnul annaks torujuhe Eesti ja Soome vahel meie gaasitarbijatele kindlustunnet juurde. "Torujuhtme ärajätmist ei ole võimalik ühe laeva kurseerima panekuga kompenseerida. Raport, mis koostati Euroopa Komisjoni tellimusel, nägi kõige parema LNG terminali asukohana ette kas Eestit või Soomet. See asukoha valik või eelistus tulenes eelkõige toruühenduse olemasolust".

Ansip ütles, et Eesti ja Soome gaasiturgude ühendamisega seonduvad küsimused tulevad homsel valitsuse kabinetiistungil arutlusele ja siis saab majandusminister põhjendada, miks tema ministeerium on pidanud vajalikuks torujuhtme ehitamisest vähemalt esialgu loobuda.

Eile kirjutas Eesti Päevaleht, et majandusministri Juhan Partsi pakkumine, et vedelgaasiterminal võiks luua nii Eestisse kui Soome ja gaasijuhtme ehitamine lükkuks edasi, on vastuolus valitsuse ametliku seisukohaga.