"Õnnitlen teid Vene Föderatsiooni peaministriks määramise puhul. Soovin teile edu ja kordaminekuid selle vastutusrikka töö tegemisel," kirjutas Ansip BNSi teatel.

Ansip avaldas lootust, et Eesti ja Venemaa vahelised suhted arenevad edasi ja riikide vaheline koostöö tugevdab neid veelgi.

"Teie seisukohad moderniseerimise ja avatuse osas on tervitatud paljude Euroopa liidrite poolt ja need pingutused aitavad kindlasti muuta kogu regiooni stabiilsemaks ning konkurentsivõimelisemaks," kirjutas Ansip Medvedevile saadetud õnnitluskirjas.

Vene riigiduuma kiitis teisipäeval häälteenamusega heaks ekspresident Dmitri Medvedevi peaministriks määramise. Medvedevi kandidatuuri poolt hääletasid Ühtne Venemaa ja Liberaaldemokraatliku Partei fraktsioon, kokku tuli 229 poolthäält. Kommunistid ja Õiglane Venemaa hääletasid Medvedevi vastu. Vastu hääletanuid oli kokku 144. Medvedev vajas peaministriks kinnitamiseks lihthäälteenamuse toetust ehk 226 poolthäält. Talle oleks piisanud ka ainult võimupartei Ühtse Venemaa fraktsiooni toetusest, sest sellel fraktsioonil on 238 liiget.

Venemaa president Vladimir Putin kirjutas teisipäeva õhtul alla seadlusele Dmitri Medvedevi määramisest riigi peaministriks.

Medvedevist sai nüüdisaegse Venemaa 12. peaminister, kui arvestada sisse Putini töö valitsusjuhina 1999. aastal ja Viktor Tšernomõrdini kaks ametiaega.