„Ma olen kade inimene,“ ironiseeris valitsujuht Jan Palmer palka kommenteerides. Ansip rääkis, et tema ametipalk on 3990 eurot. „Arvan, et mul on väga hea palk,“ ütles ta. „Kui ma käin ülemkogul, siis me räägime mitu-mitu korda suurematest summadest.“

Igasugused riigile kuuluvad ettevõtted peavad peaministri sõnul olema majandatud kohalikke olusid arvestades ning 20 000- ja 30 000-eurosed kuupalgad ei ole Eesti oludes aktsepteeritavad.

Ansip viitas Estonian Airi 20,2 miljoni euro suurusele kahjumile,mis tähendab, et tänavu igas kuus saadi umbes kaks miljonit kahumit. „Kahjumit tootev ettevõte nii jätkata ei saa,“ sõnas ta.
Ansipi sõnul ei soovi valitsus Estonian Airi pankrotti ja sellepärast on ettevõttes ka algatatud ümberkorraldused.

Palju sõltub valitsujuhi sõnul ka sellest, kas Euroopa komisjon annab Eestile loa anda Estonian Airile riigiabi. See on Euroopas rangelt reguleeritud ja üldjuhul ka keelatud.

Peaminister ei usu, et Estonian Airi tegevust on võimalik nii ümber korraldada, et riigiabi ei ole vaja. Kui riigiabi luba ei tule, võib see tähendada ka Estoniasn Airi pankrotti. „Uus rahasüst osutub võimalikuks ainult siis, kui saneerimiskava on veenev nii Euroopa Komisjoni kui ka valitsuse jaoks,“ sõnas Ansip.