"Pigem on Kristiina Ojuland koguaeg olnud Eesti poliitilisel maastikul ja ma ei usu, et tagasitulek häälte võltsimisest tõsiseltvõetava poliitikuna saaks tal olema kerge," ütles Ansip Tallinna TV-le.

"Ma ei arva, et nimetatud võimalike erakondade loomine rikastaks oluliselt Eesti poliitilist maastikku. Meil on mitukümmend erakonda ka praegu Eestis olemas ja enamusest ei tea rahvas midagi, ei tea ka mina neist suurt midagi," lisas peaminister.

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaar ütles aga Ojulandi parteid kommenteerides, et kuigi igaühel peab olema uue partei loomiseks võimalus, siis on Tallinna meer uue jõu edukuse suhtes natukene skeptiline.

"Mina olen natukene skeptiline. Olen natukene liiga palju näinud loodavaid ja pärast jälle kokku varisevaid parteisid, aga lõppude lõpuks on Ojuland ju kogenud tegelane ja võibolla tal tuleb paremini välja," ütles Savisaar.

Eile õhtul kogunes Kaberneemes Oko restoranis seltskond, kellega koos Kristiina Ojuland on uut erakonda loomas. Uue partei nimeks saab olema Erakond Ühtne Eesti.