"Riigikogu ei ole kummitempel," ütles Ansip. Ta avaldas heameelt, et riigikogu arutab riigieelarvet sisuliselt, kuid tõdes, et ööistungite pärast on tal tegelikult piinlik.

Peaminister leidis, et opositsioonipoliitikud on väga hästi tasustatud: Sven Mikser saab tema sõnul 4543,76 eurot palka ja selle eest ootaks peaminister temalt kvaliteetset tööd.

Võrdluseks võib tuua, et peaministri palk on 3999 eurot, mida kärbiti sellele tasemele 2011. aastal. Uuest aastast tõuseb peaministri palk 5200 euroni.

Riigikogu jätkas oma tänasel istungil kolmapäeval alustatud 2014. aasta riigieelarve eelnõu muudatusettepanekute hääletamist, mida on kokku 402.

Kui kolmapäeval alanud ja täna kell 9.44 lõppenud istungil hääletati 60 ettepanekut, siis tänasel istungil jõuti 76. ettepanekuni. Ükski ettepanek tänasel istungil toetust ei leidnud.

Hääletamine on kestnud kaua seetõttu, et opositsioonisaadikud on kasutanud Riigikogu kodu- ja töökorraga antud võimalust võtta enne iga muudatusettepaneku hääletamist kuni kümneminutilisi vaheaegu.

Seoses sellega, et riigieelarve menetlemist on prognoositud kauakestvaks, on Riigikogu esimees kutsunud kokku neli täiendavat istungit, millest esimene algab täna kell 17.

Seega täiendaval istungil läheb hääletusele kõigepealt 77. muudatusettepanek.