"Seda tuleb küsida tööandjate liidu käest, miks nad nõukogu liikmeid tahavad muuta," kommenteeris valitsuse otsust peaminister Andrus Ansip ning lisas, et oleks tema valida haigekassa juhatuse esimeest, oleks ta ükskõik kumma kandidaadi, kas Hannes Danilovi või Tanel Rossi, juba esimesel korral haigekassa juhiks valinud.

Haigekassa nõukogusse kuuluv rahandusminister Jürgen Ligi nentis, et kuna haigekassa juhataja valimine on kinnine, siis ka tema ei tea, kes täpselt  ja kuidas hääletab. "Seis on tasavägine. Ma ei tea, miks tehti selline liigutus." Oma kõhutunde põhjal oletas Ligi, et lahkujate arvelt jäi Tanel Rossile kaks häält vähemaks.

Lisaks toonitas Ligi, et temal isiklikult oleks väga kahju, kui Tanel Ross rahandusministeeriumist lahkuks ja haigekassasse läheks.

Tööandjate liidu juhataja Tarmo Kriis teatas täna meediale, et tööandjate esindajate vahetusel haigekassa nõukogus oli erinevaid põhjusi, kuid keskliit loodab, et uued liikmed lisavad nõukogu töösse uut kompetentsi.

Keskliit tänab nõukogus tehtud senise töö eest advokaadibüroo Sorainen vandeadvokaati Allar Jõksi, Eesti Ehitusettevõtjate Liidu juhatuse liiget Tiit Kuulit ja Swedbank grupi efektiivsusprogrammi juhti Kristina Siimarit.

Eesti Haigekassa nõukogu liikmeteks nimetatakse tööandjate huve esindavate organisatsioonide ettepanekul viis liiget 15-st. Viiendana esindab tööandjaid lisaks eelpool nimetatutele Eesti Haiglate Liidu juhatuse liige Tõnis Allik.