"Mina veel jõustumata kohtotsust ei kommenteeri. Austan kohtu otsust ja sellega mu kommentaar ka piirdub. Kuid sõltumata lõplikust kohtuotsusest on selge, et see kaasus muudab Eesti õigusruumi järgnevate debattide käigus," sõnas Ansip.

Harju maakohus mõistis teisipäeval õigeks Villu Reiljani (59) vähemalt teistkordses altkäemaksu võtmises, Ester Tuiksoo (47) altkäemaksu võtmises, Toomas Annuse (51) korduvas altkäemaksu andmises, Kalev Kanguri (43) suures ulatuses korduvas altkäemaksu võtmises, Einar Vettuse (48) altkäemaksu andmises, Tullio Libliku (47) korduvas altkäemaksu andmises ja Tarmo Pedjasaare (44) altkäemaksu andmises ja altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises ning juriidilised isikud AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara altkäemaksu andmises.

Kohtu hinnangul ei vastanud uurimise käigus teostatud jälitustoimingud seaduses esitatud nõuetele. Lisaks heitis kohtunik prokuratuurile ja kapole ette inimeste põhiõiguste rikkumist.

Kohtunik Valeri Lõõnik ei olnud rahul ka näiteks asjaoluga, et prokuratuur kasutas eksperdina sama kapo ametnikku, kes osales ka läbiotsimistes ja asitõendite konfiskeerimisel. Kohtu arvates ei olnud ekspert seega erapooletu, vaid kaldus selgelt uurimisorganite poole.