"Aasta tagasi oli meil Lasnamäe kiriku rahadega, Vene rahadega probleem ja skandaal. Siis kapo hakkas asja uurima ja ühel päeval, kui valimiste tulemused hakkasid n-ö välja tulema, järsku on see asi ära lõpetatud ja me ei tea siiamaani, kas kusagilt raha toodi või ei toodud jne," sõnas Lenk.

"No nii. Eks te ise ka saate aru, et te kergelt öeldes hämate, kui te räägite jälle kiriku rahast," vastas Ansip pahaselt. "Ei, kiriku rahaga pole mingeid probleeme olnud, ei teil ega kapol ega minul. Ehitage kirikut, las jääb seisma. Aga selged probleemid on olnud sellega, et Keskerakonna esimees on käinud endiselt KGB kõrgelt ohvitserilt küsimas raha valimiskampaania läbiviimiseks. See on tõendatud informatsioon. Selle tõendatuse kohta võite veel kord pärida ka oma erakonna esimehelt, kes on ju kuulanud ka lindistusi, väites, et ka tema juttu lindistati, punane tuluke põles, kui ta kohvi juues magama jäi. See ei ole nüüd küll teema, mille üle diskuteerida, kas see võõrast riigist valimiskampaania jaoks raha küsimine oli tõendatud või mitte. See on sada protsenti tõendatud," kinnitas Ansip.

"Kuid jälle tuleb öelda, et pelk küsimine pole kriminaalasi, pole kriminaalkorras karistatav. Teiseks, erinevate eriteenistuste hangitud informatsioon pole tihtipeale ka kohtus asitõendina kasutatav. See ei ole mitte ainult Eesti puhul nii, vaid see on üle maailma, igal pool niiviisi. Aga see, et tõde on välja selgitatud, see on sajaprotsendiliselt kindel."