„Küllap me lahenduse leiame, ega nad lageda taeva alla ei jää,“ lubas peaminister ajakirjanike küsimustele vastates. Tema sõnul hakkab valitsus seda küsimust arutama. Samas ütles Ansip, et valitsus austab ja respekteerib ka Archimedese seisukohta, kunstiakadeemia rahata jätta.

„Hoopis patt oleks kui see raha jääkski kasutama,“ ütles Ansip. „Praegu on võimalik seda raha kasutada teisteks eesmärkideks.“ Peaministri sõnul oleks kõige operatiivsem valida nimekirjas järgmine projekt, mis praegu rahastuseta jäi. On võimalik alati välja kuulutada ka uus taotlusvoor.

Sihtasutus Archimedes tegi eile Eesti Kunstiakadeemiale teatavaks otsuse, mille kohaselt ei pea Archimedes võimalikuks Kunstiakadeemia uue õppehoone projekteerimist ja ehitust rahastada 12 miljoni euroga. Archimedesel on põhjust kahelda, et Kunstiakadeemia jõuab struktuuritoetuste kasutamiseks ettenähtud ajaperioodi jooksul ehk 2015. aasta augusti lõpuks projekti ellu viia.

Peamise põhjusena toodu välja ehitusloa puudumise projekti elluviimiseks vajalike ehitustööde alustamiseks. Ka puudub kindlustunne projekti finantseerimise osas – EKA projekti finantseerimiskava koosneb EKA hoonete müügist, rakendusüksuse poolt eraldatavast toetusest, võetavatest laenudest ning kaasfinantseeringutest. Arvestades laenu ja majade müügi olulist osakaalu projekti maksumusest, võib nende rahade kasutamine planeeritud mahus osutuda ebarealistlikuks.