Ansip tõdes, et energia hind kõigub päris märkimisväärselt ja on sesoonselt muutuv.

„Selge on see, et talvel, kui koormused on suuremad, on ka hind kallim,“ ütles Ansip. „Ma isegi arvan, et ka aasta pärast ei ole valitud paketi sobivuse pärast põhjust masendusse langeda või rõõmust lakke hüpata.“

Valitsusjuht soovitas hoopis pöörata tähelepanu energiasäästule. „Mina olen seda oma kodus teinud,“ sõnas ta ja viitas tarbimisharjumustele. "Kõige odavam elekter on kokkuhoitud elekter."

Ka majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ütles, et nädala või kahe pealt ei saa teha veel kaugeleulatuvaid järeldusi, kas üks või teine pakett on hea või mitte.

Parts ütles, et ministeerium ei taha teha praegu ühtegi põhimõttelist järeldust, kuid jälgib, et turg hakkaks toimima läbipaistvalt ja ausalt.

„Mulle väga meeldib see, et me jälgime ajakirjanduses ja avalikkuses elektribörsi toimimist,“ rääkis Parts. „Koos peame õppima seda börsi lugma ja harjuma sellega. Eriti raske on mõista börsi hinna suhteliselt suuri kõikumisi, aga see on selle turu omapära.“

„Väga suur tuul, aga mitte väga külm jaanuar võivad omada elektri hinnale suurt mõju,“ tõi Parts näiteks. Ministris sõnul tuleb hakata mõistma, kuidas tekib börsi hind elektriturul, kus on väga karmid reeglid ja karm järelevalve tootjate suhtes.