Samas tõdesid mõlemad pooled, et hetkel puudub Eestis korrapärane usuline teenimine haiglates. Valitsuse ja Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku ühiskomisjoni sotsiaalkomisjonis sõnastatakse haiglakaplanaadi aluseid, kuhu on kaasatud ka kirikute nõukogu, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Kohtumisel räägiti ka koostööst abordieelsest nõustamisest. Kirikute nõukogu on asutanud sihtasutuse Väärtustades Elu (SAVE), mille partneriteks on ka rahvastikuministri büroo ja sotsiaalministeerium. Sihtasutuse tegevus on korraldada raseduskriisi nõustamist.

Põgusalt puudutati ka religiooniõpetuse teemat üldhariduskoolides. Nõukogu jätkuvaks taotluseks on mittekonfessionaalsele religiooniõpetusele koha leidmine põhiainena riiklikus õppekavas. Samas tõdesid nõukogu esindajad, et tegemist on kaugema eesmärgiga.

Kohtumisel osalesid Eesti Kirikute Nõukogu poolt presidendi kt piiskop Philippe Jourdan, asepresident pastor Joosep Tammo ja täitevsekretär Tauno Teder, valitsusasutustest veel siseministeeriumi usuasjade osakonna juhataja Ilmo Au.