Kuidas kommenteerite Indrek Tarandi kandideerimist presidendiks?

Minu ja Reformierakonna eelistusi Indrek Tarandi kandideerimine ei muuda. Reformierakonna juhatus otsustas juba aasta tagasi, et meie kandidaat järgmiseks viieks aastaks on Toomas Hendrik Ilves. Ta on riiki väga hästi teeninud ja Reformierakonna toetus kuulub Toomas Hendrik Ilvesele.

Kas ka kõigi reformierakondlaste?

Otse loomulikult.

Parteidistsipliin peab ka salajasel hääletusel?

Mitte distsipliin, vaid see on reformierakondlaste äratundmine, et tema on Eesti riiki hästi teeninud. Siis, kui me kriitilistes oludes pidime kiiresti parandama eelarve tasakaalu, oli ta väga konstruktiivne ja toetav. Selle hea töö vilju saame praegu ju kõik maitsta. Praegu pole see koht, kus peaks jälle meelde tuletama, et Eesti valitsussektori võlakoormus on kõige pisem Euroopa Liidus. Kui teised riigid maksavad meeletuid summasid laenuintressidena, siis meie saame neid summasid kasutada riigi kaitsekulutuste suurendamiseks, hariduses, kultuuris. See eeskujulik riigi rahandus, see on eesti rahva, aga ka valitsuse, parlamendi ja vabariigi presidendi ühise töö vili.

Indrek Tarandil selles mingit rolli polnud?

Kes seda rolli on märganud, see seda rolli ka hinnaku. Ei mina taha siin küll hinnanguid andma hakata. Mina seda küll märganud ei ole. Võib-olla tal on, aga ma ei pea ka kõigi rolle märkama.

Kas Tarandile võiks kujuneda probleemiks, et ta on erakondi palju kritiseerinud ja ootab nüüd samade erakondade toetust?

Teate, ma ei taha sel teemal väga pikalt arutlema hakata. Keskerakond hakkaski juba liiga ära vajuma, nad on nüüd leidnud endale presidendikandidaadi, see on iseenesest hea. Edu talle kandidaadina, aga presidendina sooviksin edu Toomas Hendrik Ilvesele.