Ansipi sõnul on Reformierakonnal kolm väga tugevat kandidaati. "Hea, kui valik on laiem, kui ainult üks kandidaat. Selles on liiga palju konfrontatsiooni, kui postuleeritakse, et meie kandidaat on see ja teil muud võimalust ei ole, kui meie kandidaati toetada. See valik peaks olema avaram," selgitas Ansisp eetris ja tõi näitena esile IRL-i.

"Olen varemgi öelnud, et kui IRL-i kandidaat oleks Jüri Luik, siis teda ma toetaksin, kuid Allar Jõksi ma toetada ei saa. Miks siis kitsendada praeguseid valikuid debati käigus?" küsis Ansip ja lisas, et inimesed peaksid saama debattide käigus kujundada välja oma eelistuse,kes neile meeldib.

Saatejuhi küsimuse peale, miks Jõks ei kõlba, hakkas Ansip naerma. "Ise kutsusin kurja välja," naeris Ansip ja lisas, et tegelikult tõi ta lihtsalt näite, kuid soostus siiski ka selgitama.

„Allar Jõksi mina küll ei saa toetada. Ma ei tea, kas ma pean nüüd Eesti rahvale paiskama, miks ma seda ei saa teha, aga kui see küsimus juba niimoodi tuli. See põhjus peitub ajas, kui mina olin peaminister ja kui me olime sõlminud Hispaania riigiga Kyoto saasteühikute ostu-müügi tehingu. Selle tehingu väärtus oli 45 miljonit eurot ja selle saadava raha eest pidime Tallinnasse ostma uued trammid. Allar Jõks, teades suurepäraselt seda, et kui ta suudab selle riigihanke tühistada, mille võitjaks osutus Hispaania trammitootja CAF, et siis ei ole mingit võimalust teise hanke korraldamiseks, sest see ostu-müügi lepingu järgne tehingu teostamise aeg saab lihtsalt läbi. Ja ta teadis ka seda, et Kyoto saasteühikute hind langes turul väga kiiresti ehk siis Hispaania riigil oli ka teatud huvi seda lepingut mitte teostada, sest kui sa hiljem saad sama raha eest kaks korda rohkem neid saasteühikuid soetada, siis see on riigile parem. Advokaadile pole ju midagi ette heita, tema kaitseb kliendi huve, kuid mina endale sellist presidenti ei taha, kes raha eest on valmis võitlema ka Eesti riigi huvide vastu. See võitlus oli selgelt suunatud selle vastu, et Eesti riik seda 45 miljonit eurot Tallinna trammidesse endale ei saaks."