Kasahstani presidendi pressiesinduse teatel väljendas Ansip tänu tema tänavu septembris toimunud visiidi kõrgetasemelise organiseerituse üle, vahendas BNS.

Ansip oli Kasahstanis töövisiidil septembri algul, kus ta avaldas lootust majandussuhete, eelkõige kaubavahetuse kasvu ja ärikontaktide tihenemisele.

Eesti ja Kasahstani suhted on aastate jooksul transiidiküsimustest arenenud koostööks, osa on selles ka valitsuste vahelisel komisjonil, mille kolmas istung toimus 27.-28. augustil Tallinnas. Lisaks transpordi- ja transiidi valdkonnale on Eesti ja Kasahstani koostöös teemadeks e-teenused, põllumajandustoodete kaubandus, karja tõuaretus, keskkond, küberkuritegevus ning hariduse ja teaduse valdkonnad.

Eesti avas tänavu mais saatkonna Astanas.

Kasahstan on Eestile lähim partner Kesk-Aasias, riikidevahelised ärisidemed on samuti aastate jooksul teinud arengu ning kaubavahetuse käive on hüppeliselt tõusnud. 2009 oli Eesti ja Kasahstani vahelise kaubanduse käive ligi 35 miljonit eurot, 2010. aastal 146 miljonit eurot. 2011. aastal kaubavahetuse käive vähenes 126 miljoni euroni, kuid 2012 aastal see taas kiirenes.