BNS-i Gruppi kuuluva ETA Monitooringu andmetel järgnesid Ansipile tema erakonnakaaslasest rahandusminister Jürgen Ligi ja president Toomas Hendrik Ilves, keda nimetati Eesti trükiajakirjanduses ja võrguväljaannetes vastavalt 363 ja 353 korda, vahendas BNS.

Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar märgiti juulis ilmunud uudistes ja artiklites ära 240, Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv kaitseminister Jaak Aaviksoo 191, samasse erakonda kuuluv majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts 187, reformierakondlasest sotsiaalminister Hanno Pevkur 169 ja tema erakonnakaaslane, välisminister Urmas Paet 156 korda.

Üle saja korra leidsid mainimist ka Rahvaliidu esimees Juhan Aare (149 korda), Reformierakonda kuuluv keskkonnaminister Jaanus Tamkivi (127), tema parteikaaslasest kultuuriminister Laine Jänes (125), IRL-i kuuluv haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, reformierakondlasest justiitsminister Rein Lang, IRL-i esimees Mart Laar (igaüks 109) ning samuti IRL-i kuuluv põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder (102).

ETA Monitooringu ülevaade kajastab eesti- ja venekeelses trükimeedias, uudisteagentuuris BNS ja suuremates võrguväljaannetes ilmunud uudiseid, arvestatud ei ole linna-, linnaosa- ja vallalehtedes ilmunud artikleid. Samuti ei kajasta ülevaade saadikute mainimist televisioonis ja raadios.