„Üks käitumise võimalus on selline, et nii kui kriitika alla satud, ütled et mul on villand,“ alustas Ansip täna riigikogu infotunnis vastamist Sven Mikseri küsimusele, kas ta on kaalunud Rein Langi tagandamist. „Märksa olulisem on välja selgitada tõde.“

„Minul ei ole täit selgust, enne kui ma oma seisukohad kujundan, tahan me saada teada, kuidas asjad toimusid,“ ütles valitsusjuht.

Ansip meenutas, et kõigepealt inkrimineeriti tegusid Rain Rosimannusele ja Kristen Michalile, mida ei ole toimunud. Nüüd omistatakse Langile väiteid, mida ta kindlasti ei ole väitnud.

Langile omistatakse Ansipi sõnul ka väidet, et ta distantseerus Sirbi tegemistest. „Seda pole olnud, ta on öelnud, et ta ei korralda näitusi, ei koosta kontserdikavasid ja ei pane paika peatoimetajat,“ viitas Ansip Langi intervjuudele ja lisas, et Lang ei ole ennast distantseerinud Sirbist ei kulutuuriministri ega ka lugejana.

Valitsusjuht leidis, et need, kes alusetult on süüdistanud ja need, kes on näinud Sirbi teemadel unenägusid ja neid edasi paisanud, peaksid oma sõnade eest vastutama.

„Olen Rein Langi käest kuulunud, et kohtumine tema juures leidis aset 8. novembril ja selle initsieeris Urmas Klaas, kes ise sellel kohtumisel ei viibunud,“ rääkis peaminister infotunnis. „Kaur Kenderi kõne temale (Sirbi juhatuse esimehele Toomas Väljatagale) leidis aset 4. või 5. novembril.“

Ansip ütles, et tema jaoks on oluline see, et Kaur Kender pakkus ennast peatoimetajaks märksa varem, kui leidis aset kohtumine kultuuriministri juures. Ka on peaminister enda sõnul aru saanud, et Sirbi toimetus palus raha, minister andis kantslerile ülesande raha leida, kuid mitte täies ulatuses.

„Oleks võinud leida ilmselt veelgi rohkem,“ sõnas Ansip.