"Ma ei ole selle teemaga end nii hästi kurssi viinud, et teaksin, kas need soodustused erinesid teistest pakkumistest. Kõikidele inimestele tehakse soodustusi. Ka mina saan näiteks Brüsselis soodushinnaga ööbida, keegi ei maksa seal ööbides nö letihinda," ütles Ansip.

"Ebaeetilised teod mõistan ma muidugi hukka," lisas Ansip.

Eesti päevaleht kirjutas teisipäeval, et üle veerandi riigikogu liikmetest sõidavad Volvoga ja enamik nendest on saanud selle auto palju soodsamalt kui nii-öelda tavainimene, saades soodustust umbes 10 000 eurot auto kohta.

Liia Hänni võrdles riigi­kogulase soodsalt auto ostmist arsti soodusreisiga ravimifirma kulul. Jüri Adams, endine riigikogu liige ja üks põhiseaduse autoreid, nentis, et sooduspakkumisega võib kaasneda vastuteene vajalikkus.

Marika Tuus-Laul, kes kritiseeris möödunud nädalal Delfis maavanemate ja kantslerite kõrget palka ja suuri hüvesid, ei pidanud riigikogu liikmetele mõeldud autosoodustust valeks. Leidis hoopis, et selliseid sooduspakkumisi võidakse teha kõikidele autoostjatele, hoolimata sellest, et ostja võib juhuslikult olla riigikogu liige.

Autode müügi- ja teenindusettevõtjate liidu tegevjuht midagi ebaeetilist tehingutes ei näe, sest kõik tehingud on avalikud.