Riigikogus täna Euroopa Liidu teemal kõnelnud valitsusjuht ütles vastuseks riigikogu liikme Annely Akkermanni küsimusele, millal Eesti võiks Euroopale järele jõuda oma SKP ja palkadega, et selleks ei kulu mitu inimpõlve, vaid see juhtub aastaks 2020.

"Olen loomuselt optimist. Ma küll ei arva, et selleks peaks kuluma inimpõlv või veelgi enam, mitu inimpõlve. 75 protsenti Euroopa Liidu keskmisest SKPst – aastaks 2020 ilmtingimata see asi juhtub, minu usk selle koha pealt on küll tugev," ütles Ansip.

Valitsusjuhi sõnul on tema eesmärk märksa ambitsioonikam kui 75 protsenti Euroopa Liidu keskmisest. "Aga me peame hoolitsema selle eest, et meie majandus kiiresti kasvaks. Me soovime, et ka teiste Euroopa Liidu liikmesriikide majandused kiiresti kasvaksid," kõneles Ansip.

Ansip kõneles viimase kümne aasta erinevate riikide statistikast, millest on näha, et mõnes riigis on kümne aasta jooksul majandus kasvanud, sisemajanduse koguprodukt (SKP) aga kasvanud vaid ühe protsendi. "Neid paariprotsendiseid kasvajaid on ju küllalt mitu," nentis ta.

"Kogu selles kasvutrendis on olulisi muudatusi tegemas ülemaailmne finantskriis, mille kütkes veel väga paljud Euroopa Liidu liikmesriigid praegu on," märkis peaminister.

Tema sõnul on Eesti sisemajanduse koguprodukti mahu ennustamine, arvestades seda, et keskkonna käitumine on suuresti raskesti prognoositav, praegusel hetkel suhteliselt tänamatu töö.

"Möödunud aastal meie majandus kasvas 8,3 protsenti, sel aastal on kasv tagasihoidlikum, kuid ma olen kindel, et ka Eesti selle aastane majanduskasv saab olema Euroopa Liidu kõige kiiremate hulgas," oli Ansip optimistlik.