Ansipi sõnul on see kummaline, et maanteeameti juhid otsustasid seltskonnaga Genfi autonäitusele minna. "Miks peaks viis ametnikku minema autonäitusele autosid uudistama, maksumaksja raha eest?" pahandas Ansip valitsuse istungijärgsel pressikonverentsil. Ja sellele järgnenud suusapuhkus oli peaministri sõnul veel hullem. Ning milleks peavad ametnikud minema välismaale, et arutada avaliku teenistuse seadust, pahandas Ansip.

Ansipi sõnul on üllatav, et pärast kõiki eelarvekärpeid jätkab mõni riigiasutus sõitmist Genfi autonäitusele ja suusatama. "Järelikult on veel kärpimise ruumi," tõdes ta.

Kahtlemata tegi maanteeameti juht Tamur Tsäkko õigesti, kui esitas lahkumisavalduse, ütles Ansip. "See, et Tsäkko esitas lahkumisavalduse ei tähenda veel, et ametkondliku juurdluse peaks peatama."

Maanteeameti juht Tamur Tsäkko, kaks asedirektorit ja kaks osakonnajuhatajat käisid märtsi keskel lähetuses Šveitsis ning veetsid muu hulgas aega suusatades ja autonäitust külastades. Seejuures tuli raha hotellis peatumise ja lennupiletite eest täielikult maanteeameti eelarvest.

Tsäkko selgitusel käis ta koos kolleegidega Genfis ÜRO üritusel ja autonäitusel, kuid samas jäi lähetusse sisse ka vaba aeg, mis veedeti suusatades.

Kuna avalikkusel on tekkinud teravdatud tähelepanu maanteeameti juhtkonna välislähetuste teema vastu, esitas ameti peadirektor Tamur Tsäkko majandus- ja kommunikatsiooniministrile lahkumisavalduse.

Majandusminister Juhan Parts peab Tsäkko lahkumisavaldust mõistlikuks otsuseks, kuid ei rahulda seda enne teenistusjärelevalve lõppu.